Pårørende og sekundært traumatiserede
At være pårørende til et menneske, som har været udsat for en voldsom, traumatisk hændelse, kan være en stor og svær opgave.
Som pårørende kan det være overvældende at stå ved siden af og føle sig magtesløs, samtidig med at man forsøger at være en støtte.
Mange pårørende oplever selv symptomer på stress, angst eller depression og kan udvikle sekundær traumatisering, hvor de mærker konsekvenserne af traumet uden selv at have oplevet hændelsen direkte.
Det kan resultere i søvnproblemer, uro, koncentrationsbesvær eller en konstant følelse af anspændthed.
En bedre forståelse — og bedre hjælp og støtte i processen
Jeg rådgiver pårørende om de reaktioner, man kan have, når man har haft en traumatisk oplevelse.
På den måde får de bedre forståelse for, hvordan de bedst muligt hjælper og støtter i processen.
Jeg kan også hjælpe dig som pårørende med at forstå og bearbejde de følelsesmæssige reaktioner, der følger med at være tæt på en traumatiseret person.
Gennem samtalerne får du mulighed for at arbejde med de belastninger, du selv oplever, og finde måder at håndtere stress og følelsesmæssig udmattelse på.
Jeg tilbyder et trygt rum, hvor du kan få hjælp til at finde en sund balance mellem at være der for den, du holder af, og samtidig passe på dig selv.
Målet er at støtte dig i at genfinde din egen styrke og trivsel, så du kan være en stærk støtte for andre uden at miste dig selv i processen.
Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til mig, så vi sammen kan drøfte, om jeg er den rette til at hjælpe dig.